«Ο Μύλος των Ξωτικών» στην πόλη μας

20111026_milosxotikon_Final1

20111026_milosxotikon_Final2

Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Μαγικά Χριστούγεννα... στα Τρίκαλα

Ανακαλύψτε το παραμυθένιο εργοστάσιο του Αι Βασίλη...

ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

9 Δεκεμβρίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ

Διοργάνωση:

Δήμος Τρικκαίων - Επιμελητήριο Τρικάλων - e-trikala

Ιστότοπος: www.milosxotikon.gr

Email: info@milosxotikon.gr


Φέτος η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων εορτών, βρίσκει τον Αι Βασίλη και τα ξωτικά του στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επέλεξαν ένα μαγικό σημείο... τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» για να τον μεταμορφώσουν σε «Μύλο των Ξωτικών».

Εδώ εγκατέστησαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. Οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού εργάζονται σκληρά και προετοιμάζονται, για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Στόχος είναι να σκορπίσουν και πάλι τα χαμόγελα, που τόσο μα τόσο μας έχουν λείψει.

Στις 9 Δεκεμβρίου, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

Ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά για πρώτη φορά μοιράζονται μαζί μας, τα πολύ καλά κρυμμένα μαγικά μυστικά της επιτυχημένης, όλα αυτά τα χρόνια αποστολής τους.

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι βοηθοί του, έτσι όπως δεν τους έχουμε γνωρίσει ποτέ! Φορούν στολές εργασίας, μας ξεναγούν στο εργοστάσιο τους, αλλά ζητούν την βοήθεια και την συμμετοχή των παιδιών στα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια.

Η απόφαση του Αι Βασίλη κρίθηκε αναγκαία καθώς όλο και περισσότερα παιδάκια, μικρά & μεγάλα, έπαψαν να πιστεύουν σε αυτόν, να ονειρεύονται και να χαμογελούν.

Επιτέλους έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε και τους δύο πολύτιμους τοπικούς συνεργάτες του. Είναι αυτοί που τον βοηθούν να βάλει σε τάξη τα χιλιάδες σκανδαλιάρικα ξωτικά, που πολύ εύκολα αφήνουν την εργασία και πιάνουν τον χορό.

Στον Τρίκη & στον Ληθούλη ανέθεσε ο Αι Βασίλης να μας ξεναγήσουν στο «Μύλο των Ξωτικών» και να επιλέξουν τους καινούργιους βοηθούς ανάμεσα από τους μικρούς επισκέπτες. Οι δυο τους είναι αχώριστοι από μικροί αλλά τόσο διαφορετικοί... Ίσως για αυτό να τους επέλεξε ο Αι Βασίλης ως βασικούς συνεργάτες του. Γιατί ξέρει πόσο σημαντική είναι η εργασία και η σοβαρότητα του ψηλόλιγνου, οργανωτικού και γκρινιάρη Τρίκη, αλλά πόσο πιο όμορφα γίνονται όλα, όταν συνδυάζονται με την χαρά, το γέλιο και την υπέροχες λιχουδιές που τόσο αγαπά ο χοντρούλης, σκανδαλιάρης Ληθούλης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα Χριστουγεννιάτικο, ρομαντικό, λαμπερό και πολύχρωμο και να πάρουν μέρος σε όλες τις δωρεάν δράσεις του «Μύλου των Ξωτικών». Μόνο αυτοί που θα συμμετέχουν, φυσικά ΔΩΡΕΑΝ και θα τα καταφέρουν με τις «δουλειές» των εργαστηρίων θα πάρουν το πτυχίο του «Επίσημου Βοηθού του Αι Βασίλη» και ένα δώρο έκπληξη!

Στο χώρο δεσπόζει το κεντρικό εργοστάσιο του Αι Βασίλη... είναι το μεγαλύτερο παραμυθένιο εργοστάσιο της Ευρώπης!!! Ξεχωριστή εμπειρία θα αποτελέσει για όλους η περιήγηση στο μεγαλύτερο και πιο ονειρεμένο παιδικό εργοστάσιο σοκολάτας στη Ελλάδα.

Τα εργαστήρια που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους οι μικροί επισκέπτες (και οι μεγάλοι που παρέμειναν παιδιά) είναι τα εξής:το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, ο Πολύχρωμος Μύλος με την ζωγραφική προσώπου, το Μαγικό Εργαστήρι Κατασκευών, η «Ανακύκλωση» Παιχνιδιών & Βιβλίων, ο παραδοσιακός Φούρνος του Μύλου, το Ζαχαρένιο Εργαστήρι, το Cine Ξωτικών, το e-ergastiri και πολλές πολλές ακόμα πρωτότυπες δράσεις.

Το σκηνικό του «Μύλου των Ξωτικών» συμπληρώνεται με το αγαπημένο Καρουσέλ, το παγοδρόμιο, τα παιχνιδιάρικα τρενάκια, την Μαγική Αγορά τοπικών χριστουγεννιάτικων προϊόντων και με τις δεκάδες καθημερινές συναυλίες, εκδηλώσεις και happenings.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

(1000 μέτρα από το κέντρο της πόλης)

9 Δεκεμβρίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2012

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 10:00 έως 14:30 και 17:30 έως 21:00

Ιστότοπος: www.milosxotikon.gr

Email: info@milosxotikon.gr

Τηλέφωνα πληροφοριών: 24310 74442

Διοργάνωση: Δήμος Τρικκαίων - Επιμελητήριο Τρικάλων - e-trikala

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ & ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ