
Να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τη λειτουργικότητα του χώρου του Δημαρχείου Τρικκαίων επιδιώκει η δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει την ανακαίνιση του χώρου.
Μάλιστα οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν εντός του επόμενου μήνα.
Ο στόχος που τίθεται είναι να καταστούν οι χώροι του Δημαρχείου περισσότερο λειτουργικοί ώστε αφενός μεν να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι κι αφετέρου να εξυπηρετούνται δυνατόν καλύτερα οι πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγο καιρό δημοπρατήθηκε το έργο της ανακαίνισης του Δημαρχείου, Ανάδοχος αναδείχθηκε η κα Στυλιανή Γκουλιοπούλου με ποσοστό έκπτωσης της τάξης του 54,95%.
Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 165.220,50 ευρώ.
Τι προβλέπεται
Η σχετική μελέτη η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα από τον αρχιτέκτονα κ. Κώστα Σιώμο, προβλέπει εργασίες οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την αισθητική αναμόρφωση του Πρώτου ορόφου του Δημαρχείου.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται εργασίες με στόχο να αναβαθμιστεί η εμφάνιση του χώρου και να βελτιωθεί η εργονομία των γραφείων διοίκησης που στεγάζονται στο συγκεκριμένο όροφο.
Οι παρεμβάσεις θεωρείται ότι θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων ενώ οι αλλαγές θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστεί πιο εύκολη, κι αποτελεσματική η εξυπηρέτηση του πολίτη. Σύμφωνα με τον κ. Σιώμο οι εργασίες δεν θα αλλοιώσουν τη διάταξη των χώρων και τις εξωτερικές όψεις του Δημαρχείου, αλλά θα περιοριστούν σε επεμβάσεις αισθητικού και βελτιωτικού χαρακτήρα.
Παρεμβάσεις
Από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη είναι:
Της Βιβής Μαργαρίτη






